Sunday 27 June 2010

Ερωτο-απαντησεις

Ε: Τι πρεπει να κανω για να κλεισω ενα session?
Α: Στελνοντας ενα ε-μαιλ μπορειετε να κλεισετε ενα ραντεβου για την μερα που σας βολευει.

Ε: Πρεπει να ερθω καπου?
Α: Οχι, ειμαι on location φωτογραφος. Θα ερθω εγω σε εσας κατι που βολευει πολυ αν ειστε σε προχωρημενη εγκυμοσυνη ή εχετε νεογεννητο.

Ε: Πρεπει να ερθετε στο σπιτι ή μπορειτε και σε αλλες τοποθεσιες?
Α: Εφ'οσον δεν ειναι πολυ μακρια (γιατι εχω και εγω δυο μικρα παιδακια που δεν μπορω να αφησω πολλη ωρα), μπορω να ερθω οπου θελετε να φωτογραφηθειτε. Για παραδειγμα σε μια αγαπημενη παραλια, στο παρτυ ενος φιλου κτλ.

Ε: Τι προετοιμασια πρεπει να κανω για την φωτογραφηση?
Α: Κατ'αρχην οσοι θελετε να συμμετασχουν, να ειναι ντυμενοι, βαμμενοι (αν ειναι ενηλικες) και φτιαγμενοι :) Να νιωθουν ανετα και ομορφοι στα ρουχα τους. Αν εχετε κοριτσακι με μακρια μαλλια, ειναι πολυ σημαντικο τα μαλλακια να ειναι πιασμενα, ωστε να μην κρυβουν το προσωπακι της αν σκυψει. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αλογοουρα για παραδειγμα, αλλα εστω τα μπροστινα μαλλακια της με ενα τσιμπιδακι :)

Διαλεξτε ομορφα, ανετα ρουχα που αγαπατε αλλα και ενα μαυρο μπλουζακι για τον μπαμπα ή ενα μαυρο μπουστακι για την μαμα θα ηταν χρησιμα.

Ε: Ταλαιπωρουνται τα μωρα/μικρα παιδια?
Α: ΟΧΙ!! Σε καμια περιπτωση δεν πιεζω τα μωρα ή τα παιδακια. Στα πολυ μωρακια, η φωτογραφηση γινεται γυρω απο το προγραμμα τους. Σταματαμε οταν κουραστουν ή πεινασουν και δεν πιεζουμε ποζες που δεν νιωθουν ανετα να παρουν. Δεν βαζω τα παιδια μεσα σε στενα μπωλ και δεν τα κρεμαω απο το ταβανι :)
Μου αρεσει να βγαζω φυσικε ποζες, κομματια της καθημερινης ζωης, να απαθανατιζω ενα κανονικο πρωινο στο σπιτι για να το θυμαστε ως μια ομορφη εμπειρια, εναν καφε με μια φιλη και οχι την ημερα που το μωρο σας βασανιστηκε για να παρετε αυτες τις φωτογραφιες.

Με τα μικρα παιδακια, παιζω. Εχω πολυετη πειρα ως παιδαγωγος και φυσικα ειμαι και εγω μαμα. Θελω το παιδακι σας να με εμπιστευτει και να μου ανοιχτει μονο του. Θα καθισω μαζι του και θα μιλησουμε, θα γνωριστουμε και θα γινουμε φιλοι, Μονο ετσι θα μου δειξει τον πραγματικο του εαυτο και την "ουσια" του που θελω να αποθανατισω με τον φακο μου.
Οταν πει "οχι" θα ειναι οχι... σεβομαι τα παιδια (και τους γονεις τους :)) και τους δινω τον χωρο και τον χρονο τους.

Ε: Τι γινεται αν θελω καποιες συγκεκριμενες ποζες?
Α: Παντα προσπαθω να εκπληρωσω τις επιθυμιες του πελατη μου. Εφ'οσον η ποζα δεν θα ταλαιπωρησει το μωρο/παιδακι/εσας, φυσικα και θα το κανουμε.

Ε: Τι αλλες υπηρεσιες προσφερετε?
Α: Σχεδιαζω ψηφιακα αλμπουμ, ανακοινωσεις γεννησεων, ημερολογια, προσκλητηρια και ευχετηριες καρτες παντος τυπου κ.α.
Εχω πεντε χρονια εμπειριας στα δωρα για παππουδες και γιαγιαδες ;)

Ε: Αναλαμβανετε βαπτισεις και γαμους?
Α: Ναι εντος Αττικης παντα.

Ε: Εχετε εσεις καποια props που χρησιμοποιουνται στις φωτογραφησεις?
Α: Εχω, και τα χρησιμοποιουμε αναλογα με την εποχη και το ταμπεραμεντο του μωρου. Για παραδειγμα αν εαν μωρακι δεν αντεχει να φοραει καπελακια, δεν θα το αναγκασω να φορεσει καπελο για μια ποζα.
Αν ειναι καλοκαιρι δεν θα το βαλω μεσα στο μαλλινο κουκουλι κ.ο.κ.
Σημειωση οτι, ο,τι χρησιμοποιω για τις φωτογραφησεις (μαξιλαρακι ποζαρισματος, καπελα κτλ) πλενονται παντα μετα απο καθε session γιατι ξερω ποσο ευαισθητα ειναι τα νεογεννητα :)

0 comments:

Post a Comment